Univern + Eventyrlig Oppussing = Sant

Univern er i år med som sponsor og leverandør til Eventyrlig Oppussing på TV3. Dette er en serie som kombinerer flott norsk natur med håndverk og kreative idéer. Med andre ord et miljø som både vi, og forhåpentligvis våre kunder og forhandlere, kan identifisere seg med.

I ukens episode ser vi Halvor bruke fallsikring

Vet du når du skal bruke fallsikring og hva det er viktig å tenke på?

Gode arbeidsklær gjør jobben morsom

"På noen prosjekter jobber vi i høyden og har behov for fallsikring, rådgivning, hjelmer og annet verneutstyr, da er det veldig enkelt å ha en leverandør å forholde seg til. Univern er derfor midt i blinken å samarbeide med for oss i Eventyrlig Oppussing" -Julie, Produksjonsleder. Foto: TMM Produksjon

Arbeid over 1 meter anser vi som arbeid i høyden og sikkerheten er en viktig del av en vel gjennomført jobb uansett om det er hjemmeprosjekter eller du er på arbeid. Når man skal velge fallsikringsutstyr er det viktig å ta hensyns til hvem som skal bruke det, hvor det skal brukes og hvor høyt over bakken man skal oppholde seg.

  Seletøy
 • Valg av seletøy er viktig med tanke på hvilken jobb som skal utføres. Det finnes seler med forankringspunkt på bryst og rygg, samt innfestningspunkt på mage og/eller på et integrert støttebelte.
 • Fallblokk
 • Fungerer etter samme prinsipp som et bilbelte der du kan bevege wire eller vevbånd ut og inn av en beholder/hus. Ved fall vil fallblokken bremse fallet umiddelbart, normalt stoppes fallet etter 40 – 100cm.
 • Falldemperline
 • Alle falldemperliner er av maksimum 2m lengde og skal være utstyrt med en falldemper som sikrer at fallrykket aldri overstiger en 6kN påkjenning på kroppen. Hvor mye som trekkes ut avhenger av vekten til brukeren og lengden på fallet. Det er derfor uhyre viktig å beregne nødvendig fallhøydeavstand for å unngå å gå i bakken eller treffe et underliggende nivå.
 • Støttebelte
 • Et støttebelte alene er ikke godkjent som fallsikring. Støttebelte er kun til bruk for arbeidsposisjonering som f.eks ved arbeid i master og stolper. Et støttebelte og støtteline sikrer også forsvarlig bytte av forankringspunkt ved bevegelse i høyden.

 • Vil du vite mer om fallsikring eller kanskje melde deg på et av våre kurs i fallsikring?
Gode arbeidsklær gjør jobben morsom

Gustav i vindtett, vanntett og pustende vinterjakke med teipede sømmer CARPENTER SOUL Foto: TMM Produksjon

Gode arbeidsklær gjør jobben morsom

"Eventyrlig Oppussing er mer enn bare en time med god underholdning på TV3, noen episoder jobber vi 15 timer om dagen. Da er noe av det aller viktigste godt arbeidstøy, som er komfortabelt og trygt. Med Univern får vi begge deler og vi er veldig fornøyd med årets arbeidstøy og verneutstyr" - Ole, Snekker. Foto: TMM Produksjon.


I løpet av sesongen er vi med og bidrar på ti forskjellige prosjekter på forskjellige steder og hytter i hele Norge.

Som leverandør har vi bidratt med arbeidsklær , hansker, hjelmer, vernebriller og fallsikring som du vil kjenne igjen i de ukentlige episodene.

Se promoen for årets sesong av Eventyrlig Oppussing


Halvor i varm og god strikket jakke fra Gesto

Halvor i varm og god strikket jakke fra Gesto.

Foto: TMM Produksjon.

Ole ser ekstra barsk ut med våre smarte bukseseler

Ole ser ekstra barsk ut med våre smarte bukseseler.

Foto: TMM Produksjon.

Halvor har valgt Geilo polotrøye i ull som innerste lag

Halvor har valgt Geilo polotrøye i ull som innerste lag

Foto: TMM Produksjon.

Produkter
Stores