Vi deler vår kunnskap med deg

Univern er stolt leverandør av både varer og kunnskap. Vi vet at kunnskap er avgjørende for trygge og gode valg i jungelen av sikkerhet og verneutstyr. Derfor deler vi av vår kunnskap. Her finner du til enhver tid oppdaterte artikler om ulike temaer som berører våre kunder.

Vi er spesialister på arbeidsklær og personlig verneutstyr. I tråd med våre kunders ønsker har vårt sortiment vokst og våre produkter blitt videreutviklet. Vi er stolte av å levere komfortable og funksjonelle kvalitetsprodukter for at du skal kunne jobbe trygt i din arbeidshverdag.

Det er ikke bare i form av informasjon og artikler vi ønsker dele vår kunnskap med deg. Vi tilbyr også kurs og vil innen kort tid presentere vårt kursopplegg.

Univern Bergen har flyttet

Univern Bergen har flyttet

Den flunkende nye Univern-butikken åpnet dørene i TOOLS' tidligere lokaler på Kokstad, fredag 28. mai 2021.

Til artikkelen
Univern Larvik har flyttet

Univern Larvik har flyttet

Univern Larvik og TOOLS har flyttet sammen. Vi slår oss sammen for å skape det beste og mest konkurransedyktige tilbudet på markedet for deg som kunde.

Til artikkelen

ProTec 2.0 arbeidsklær for vinter

Når man jobber utendørs på vinteren, enten det er langs kysten eller i innlandsklima, er det viktig å kunne holde seg tørr, varm og komfortabel gjennom arbeidsdagen. De fleste som jobber utendørs i Norge stiller derfor høye krav til arbeidsklærne de går i. Vannsøyle, pusteevne og isolasjonsevne er viktige faktorer for brukerne.

Til artikkelen
Univerns arbeidsklær for deg i fiskeri og havbruksnæringen

Arbeidsklær for deg som jobber innen fiskeri

Vi har en lang og lojal relasjon til fiskeri og havbruk.Tåler våre arbeidsklær den påkjenningen som fiskeri og havbruksnæringen utsetter den for, så har vi satt standarden ekstremt høyt også for bruk i andre bransjer.

Til artikkelen

ProTec 2.0 Synlighetsklær

Våre ProTec 2.0 synlighetsklær er utviklet spesielt for norske forhold. Kvaliteten på yttermaterialet har svært høy slitestyrke og passer derfor bra til en rekke bruksområder.

Til artikkelen
Carpenter Soul komfortable arbeidsklær

Carpenter Soul- smarte arbeidsklær til håndverkeren

Riktige arbeidsklær er viktig for å beskytte kroppen, og med stretchmaterialer får du best komfort og passform. Praktiske, gjennomtenkte lommer for alle verktøyene du trenger, samt forsterkninger for å tåle tøff bruk er et must i dag.

Til artikkelen
Sikkerhet i fokus- Hodevern

Hvordan velge riktig vernehjelm

Ved valg av vernehjelm er en av de første tingene du bør tenke på, hvis vi ser bort fra sertifiseringen, brukstiden. Hvor lenge bruker du hjelmen i forbindelse med jobb? Er du på besøk eller inspeksjon, eller bruker du hjelmen som hele dagen som et fast verneutstyr? Dette er viktige spørsmål å avklare før man velger riktig modell.

Til artikkelen
Sikkerhet i fokus- Åndedrettsvern

Åndedrettsvern

Har du tenkt på arbeidsmiljøet du jobber i hver dag? Har du noen gang tenkt på støvet og partiklene du puster inn time etter time? Uavhengig av om du jobber innendørs eller utendørs utsettes du kanskje for farer som på sikt kan gi skader og helseplager.

Til artikkelen
Sikkerhet i fokus- arbeid i høyden

Arbeid i høyden

Arbeid over 1 meter anser vi som arbeid i høyden. Ved høyder mer enn 2m, skal det ifølge § 6-5 Sikring mot fall i Arbeidsplassforskriften, alltid være rekkverk eller andre vernetiltak som personlig fallsikringsutstyr (PFU).

Til artikkelen
Sikkerhet i fokus- hørselvern

Hvilken type hørselvern bør du velge?

Hørselsskader er dessverre et økende problem blant personer som jobber i støyende omgivelser. Vær oppmerksom på at en hørselsskade ikke er reversibel. Har du først mistet deler av hørselen så vil den aldri komme tilbake.

Til artikkelen
Vi har utviklet sortimentet vårt av stretchbukser

Vi har utvidet vårt stretch-sortiment

Nå utvider vi vårt utvalg av stretch arbeidsbukser med flere nye modeller – blant annet kommer vi med 4-veis full stretch innen synlighet fra Björnkläder.

Til artikkelen
Tips til hvordan du tar vare på skallplaggene dine

Ta vare på skallplaggene dine

Syns du at skalljakken din puster dårligere med tiden? Eller er ikke membranbuksene dine like vanntette lenger? Det kan komme av at du har slurvet med vedlikeholdet. Her får du gode tips til hvordan du tar godt vare på dine skallplagg.

Til artikkelen
Vi tilbyr fallsikringskurs og et bredt sortiment av utstyr

Fallsikringskurs- trygghet i høyden

Vi tilbyr lovpålagt kurs innen bruk av personlig fallsikringsutstyr. Kurset dekker retningslinjene i Forskrift om utførelse av arbeid, samt OLF113 for offshorenæringen.For deg som jobber i høyden er det viktig å ha kunnskap om hvilke risikoer arbeidet medfører. Derfor er det avgjørende å ha en samarbeidspartner som kan bidra til trygghet i form av god kunnskap og rådgiving rundt personlig sikring.

Til artikkelen
Balancehansker

Balance arbeidshansker

Hendene våre er et av de viktigste verktøyene vi har. De er utsatt for forskjellige typer risiko hver dag. Alt fra tørre, våte, kalde miljøer, samt risikomiljøer. Hendene våre er det verktøyet vi bruker til alle arbeidsoppgaver.

Til artikkelen
Kle deg lag på lag

Kle deg lag på lag

Ved kulde og skiftende temperaturer anbefaler vi at du kler deg etter lag-på-lag prinsippet. Flere lag gir deg større mulighet til å regulere riktig gjennom dagen.

Til artikkelen
Klestrykk

Når byttet du vernehjelm sist?

Har du gode rutiner for bytte a vernehjelm? Vi ser mange tilfeller hvor våre kunder bruker vernehjelmer som ikke er godkjent lenger.

Til artikkelen
Skopleie

Vedlikehold av vernesko-hva skal du tenke på?

Vernesko varer ikke evig, men riktig stell og vedlikehold kan gjøre at de holder lenger. Vi anbefaler alltid å følge produsentens bruksansvisning når det gjelder stell og renhold av våre vernesko.

Til artikkelen
Øyevern

Øyevern-vurdering av risiko

På arbeidsplassen finnes en rekke potensielle farer som kan føre til øyeskader og i verste fall redusert syn eller blindhet. Her er har vi satt fokus på noen av farene du bør være oppmerksom på.

Til artikkelen
Produkter
Stores